OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τεράστια ήττα Ερντογάν στη Συρία – Τα κατεστραμμένα τουρκικά άρματα αποδεικνύουν την κατάρρευση της πολιτικής του Σουλτάνου

Η πολιτική του Ερντογάν για το Ιντλίμπ κατέρρευσε πανηγυρικά και ο Σουλτάνος δεν σταματά να μετρά στρατηγικές ήττες στη Συρία.

Η επίδειξη δύναμης πήγε… περίπατο και οι δυνάμεις του Άσαντ προκαλούν συνεχώς απώλειες στον τουρκικό στρατό ενώ οι φωτογραφίες από το κατεστραμμένο τουρκικό M60T, και μάλιστα, όπως φαίνεται εκσυγχρονισμένο με σύστημα ενεργής προστασίας PULAT, πάνω στον αρματοφορέα του (!) κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Αυτό σημαίνει πως το πλήγμα έγινε σε περιοχή που οι Τούρκοι θεωρούσαν ασφαλή, και είχαν το άρμα σε κατάσταση μεταφοράς. Η τακτική της χρήσης των αρματομεταφορέων είναι διαδεδομένη, καθώς η φθορά των αρμάτων σε κανονική κίνηση είναι πολύ μεγάλη.

Αρχικά κυκλοφόρησε η φήμη είναι πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίστηκαν από τη συριακή αεροπορία. Αυτό όμως δεν φαίνεται αρκετά προφανές, καθώς το καθεστώς Άσαντ έχει περιορισμένα αεροπορικά μέσα για την πρόκληση τέτοιου επιπέδου ζημιών. Έτσι θεωρείται πως τα πλήγματα έγιναν είτε με πυροβολικό είτε με ρουκέτες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 5 Τούρκοι στρατιωτικοί.

Μέχρι στιγμής πέντε από τα 12 παρατηρητήρια που για ακατανόητους λόγους η Τουρκία έχτισε περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ, έχουν περικυκλωθεί από τα στρατεύματα της Συρίας, ενώ επίκειται η περικύκλωση και άλλων, εντός των επομένων ημερών.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται στα παρατηρητήρια είναι στην ουσία αιχμάλωτοι και η μόνη προστασία τους είναι οι στρατιωτική αστυνομία της Ρωσίας, που παρεμβάλλεται μεταξύ παρατηρητηρίων και συριακού στρατού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice