OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο

Η Τουρκία επανειλημμένα απειλεί να εποικίσει το περίκλειστο μέρος της Αμμοχώστου παραβιάζοντας τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το ψήφισμα του 1987 της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο ρητά καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια εποικισμού οποιουδήποτε μέρους των Βαρωσίων από άλλους εκτός των κατοίκων τους, ως παράνομη και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τέτοιων δραστηριοτήτων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος μιλούσε στο Τμήμα Υψηλού Επιπέδου της 43ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη αναφέρθηκε και στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή του 1974, οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η επένδυση στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αναμφίβολα σημαντική στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία προκλήσεις». Προς αυτό, είπε, οι δράσεις και οι διάλογοι που θα αναπτύξει η Κύπρος με αφορμή την 75η επέτειο του ΟΗΕ, «εστιάζουν έντονα στην συμμετοχή νεαρών εκπροσώπων ενώ την ίδια ώρα υπογραμμίζουν τη σημασία της πολυμερούς δράσης στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων».

Σε σχέση με την «εξαιρετικά ανησυχητική» κατάσταση όπως εξελίσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε μεταξύ άλλων ότι η Κύπρος κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ σε πρώτες αιτήσεις για άσυλο σε αναλογία πληθυσμού για τρίτη χρονιά στη σειρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice