OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έβρος: Δύσκολη νύχτα στις Καστανιές-Επί ποδός Στρατός και Αστυνομία

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Αυξάνονται οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Ελλάδας μετά την απειλή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αφήσει να περάσουν μετανάστες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη.

Η Τουρκία μισάνοιξε τις πόρτες προς την Ευρώπη την Παρασκευή, απειλώντας να αφήσει να περάσει νέο κύμα μεταναστών αν δεν εξασφαλίσει ενεργή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μπραντεφέρ της με τη Ρωσία στη Συρία.

Στη διάρκεια της νύχτας, όμως, ξέσπασαν ξανά επεισόδια στην περιοχή του Παζάρκουλε, στο ύψος των Καστανιών του Έβρου, όπου πλέον δημιουργείται καταυλισμός με χιλιάδες ανθρώπους. Αναρίθμητες ήταν οι προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα με τις ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας να βρίσκονται επί ποδός για να τους αποτρέψουν, ενώ δεκάδες συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί της Κυριακής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αναμένεται να μεταβεί στον Έβρο για επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα. Ακόμη τέσσερις διμοιρίες έφυγαν το Σάββατο, εκτάκτως με C 130 από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, διμοιρίες της ΥΑΤ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναχώρησαν για τις Καστανιές, ενώ αναμένεται στις ήδη υπάρχουσες να προστεθούν ακόμη 6.

Τέσσερις διμοιρίες έφυγαν εκτάκτως με C130 από την Αθήνα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως περί τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου, ομάδες της ΕΚΑΜ διατάχθηκαν να μεταβούν στον Έβρο, ενώ περί τα 400 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα προστεθούν στην Ελληνική Δύναμη την Κυριακή από Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Ήπειρο.

Παράλληλα, και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής έχουν ενημερωθεί ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

«Σκληραίνει» το παιχνίδι ο Σουλτάνος Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο ΣΚΑΪ, μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που έχουν μεταφερθεί από τους Τούρκους στον Έβρο, βρίσκονται και «ποινικοί».

Κορυφαία κυβερνητική πηγή ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Τούρκοι έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα όπου κρατούνται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και με πούλμαν τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Στο Ιράκ η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν

otavoice

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες στο νότο

otavoice

Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά την αποπομπή Κασσελάκη – Οι πρώτες υποψηφιότητες

otavoice

Όλαφ Σολτς: Απορρίπτει το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης ή προκήρυξης πρόωρων εκλογών

otavoice

Κατάρ-ΟΗΕ: Βοήθεια 4,5 εκατομμυρίων$ σε χιλιάδες κατοίκους της Γάζας

otavoice