OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορoνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ελλάδας για 14 ημέρες

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, πανεπιστημίων και ΙΕΚ για 14 ημέρες.

Από νωρίς το μεσημέρι ακούγονται έντονα το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

“Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών και μαθητριών. Προβλέπεται επίσης ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται” επισήμανε ο υπουργός. “Θα ήθελα να τονίσω ότι όλοι πρέπει να επιδείξουμε ατομική ευθύνη. Οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στη μείωση της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα”, υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα ο κ.Κικίλιας πρόσθεσε πως θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Εσωτερικών έχει έτοιμη εγκύκλιο που αφορά την εργασία των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ και αναμένει τη διευκρίνιση των λεπτομερειών για την έκταση των προληπτικών μέτρων στη χώρα, ώστε να αποστείλει την εγκύκλιο στις υπηρεσίες. Τα μέτρα αυτά θα στείλουν τους δημοσίους υπαλλήλους για εργασία στο σπίτι τους, ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (10/03) ανακοινώθηκε πως από τον COVID-19 προσβλήθηκαν πέντε ακόμα άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων νέου κορονοϊού να φθάνει πλέον τα 89.

Παράλληλα πέραν της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν τέσσερα «ορφανά» κρούσματα.

Σχετικά Άρθρα

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice

Ερευνητές χαρτογράφησαν τον τρόπο με τον οποίο οι καρκινικοί όγκοι εξαπλώνονται στο σώμα

otavoice

Kαιρός: Καλοκαιρία και ζέστη – Μεταβολή από Κυριακή, με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

otavoice