OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορoνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 200.000 κρούσματα και 4.600 νεκροί

Ξεπέρασαν τις 2οο χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει με ιδιάιτερη σφοδρότητα την χώρα και ιδιαίτερα τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϋ.

Σε όλη την χώρα 20.575 νέα κρούσματα είχαν καταγραφεί μέχρι της 22.00 ώρα Ελλάδος,εκτοξεύοντας το συνολικό αριθμό στα 209.105. Επιπλέον 605 ασθενείς κατέληξαν από τις επιπλοκές του κορονοϊού διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 4.658.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης καταγράφονται 83.712 κρούσματα και 1.683 θάνατοι ενώ  στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϋ 22.255 κρούσματα.

Η πόλης της Νέας Υόρκης είναι το επίκεντρο της επιδημιολογικής κρίσης στις ΗΠΑ και βάση της τελευταίας καταγραφής έχουν σημειωθεί 44.915 κρούσματα και 1.139 νεκροί. Τουλάχιστον 2.700 ασθενέις νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ήδη βρίσκεται στο λιμάνι του Μανχάταν το πλωτό νοσοκομείο COMFORT του Πολεμικού Ναυτικού για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, διαθέτοντας 1.000 κλίνες και 12 χειρουργεία.

«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ,  που τα τελευταία εικοσιτετράωρα άφησε κατά μέρος την εκτίμηση πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα, για να μην δεχθεί βαρύτερο πλήγμα η αμερικανική οικονομία, προκειμένου «η θεραπεία να μην είναι χειρότερη» από την πανδημία, όπως το είχε θέσει.

Χθες απεναντίας χαρακτήρισε «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ , όπου οι κυβερνήτες λαμβάνουν περιοσροστικά μέτρα θέτοντας τις περιοχές τους σε καραντίνα, με στόχο να περιορίσουν την μεταδοτικότητα του ιού.

Έχουν καταγρφεί στην Καλιφόρνια 8.700 , στο Μίσιγκαν 7.615,  στη Φλόριντα 6.741,  στη Μασαχουσέτη 6.620, στο Ιλλινόϊς 5.998 και στην Ουάσιγκτον 5.485  επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σχετικά Άρθρα

A. Mπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την ειρηνευτική μας πρόταση

otavoice

Οι Ρώσοι βoμβαρδίζουν το Μίρνοχραντ – Εγκαταλείπουν οι άμαχοι την Ποκρόφσκ

otavoice

Άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε ο Ζελένσκι από τη Δύση

otavoice

Βορειοανατολική Αττική: 146 ακατάλληλες κατοικίες- Ζημιές σε 31 επιχειρήσεις

otavoice

Νικαράγουα: Εκτός νόμου τέθηκαν 1.500 ΜΚΟ – Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία

otavoice

Μόσχα: Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

otavoice