OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές εξετάσεις-Όλο το σχέδιο για την εκπαίδευση

Τέλος στην αγωνία των μαθητών καθώς η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων στα πλαίσια της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

  • 11 Μαΐου ξεκινούν τα μαθήματα στην Γ΄ Λυκείου – 18 Μαΐου Α’ και ΄Β’ Λυκείου και Γυμνάσιο, επέκταση μέχρι 12 Ιουνίου για την κάλυψη της ύλης
  • 15 Ιουνίου  θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Δημοτικά: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1 η Ιουνίου σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόβλημα- Παράταση μαθημάτων μέχρι 30η Ιουνίου
  • Δεν θα υπάρχουν προαγωγικές εξετάσεις -Την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη του νέου σχολικού έτους

 

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας συμμετείχε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Επίσης αναφέρθηκε στο σχέδιο επανεκκίνησης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα σχολεία θα λειτουργούν σε δύο ζώνες, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας.Προβλέπεται πως η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και μέγιστος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.

Παράλληλα, θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα:Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.

Σημειώνεται πως τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά, ενώ θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι σχολείο.

Η χρήση της μάσκας στους μαθητές θα είναι προαιρετική. Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά , φυσικός αερισμός στις αίθουσες και καθαρισμός δυο φορές ημερησίως.

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1 η Ιουνίου, μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Όπως είπε, αν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

Η υπουργός ανέφερε ότι θα ισχύουν οι άδεις ειδικού σκοπού για τους γονείς, σε μαθητικές δομές που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας.

Το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice

88η ΔΕΘ: Εκπαίδευση,τεχνολογία, έρευνα και καινοτομία στο αφιέρωμα AKADEMIA

otavoice