OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κάτω τα χέρια από την Αγιά Σοφιά – Κανένα δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία στο Σύμβολο της Ορθοδοξίας

Ο Σφαγέας των λαών και Σουλτάνος του καθεστώτος συνεχίζει να κάνει όνειρα για την Αγιά Σοφιά και βάζει στο παιχνίδι και το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας.

Νέα απόφαση για το μέλλον της Αγίας Σοφίας και αν θα παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί αναμένεται να ληφθεί στις 2 Ιουλίου από το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Yeni Şafak» στο πρωτοσέλιδό της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο σύλλογος «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» κατέθεσε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.

Για το αίτημα αναμένεται να αποφανθεί το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εάν η προσφυγή γίνει δεκτή τότε θα ξεκινήσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζάμι καθώς ακυρώνει το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.

Αν και την υπόθεση -δια της νομικής οδού- είχε κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το Σεπτέμβριο του 2018 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, απορρίπτοντας παρόμοιο αίτημα της τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σύνδεσμος Προστασίας Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος», το ζήτημα φαίνεται να ξανανοίγει τώρα το κατώτερο σε βαθμίδα Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας, το οποίο αποφάσισε –ξαφνικά- να εξετάσει εκ νέου το αίτημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice