OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πέθανε ξαφνικά, ο Νίκος Αλέφαντος

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος. Υπήρξε από τις ποιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δυναμικός, απλός, αντισυμβατικός και λάτρης της μπάλας.Αγαπήθηκε από τον φίλαθλο κόσμο που του αναγνώριζε την καθαρότητα και το πάθος του.

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοκυνηγού και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων της συνοικίας του. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε επίσης από τον Αστέρα Εξαρχείων κι εν συνεχεία πέρασε από δεκάδες ομάδες. Εργάστηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α’ Εθνική πέρασε από τους πάγκους των ΟΦΗ, Καστοριάς, Παναχαϊκής, Ιωνικού, Δόξας Δράμας, Κορίνθου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτικής κι Εθνικού Αστέρα.
Ο Νίκος Αλέφαντος ήταν φίλαθλος του Ολυμπιακού, εκτός από παίκτης και προπονητής του, με τους Πειραιώτες να αναφέρουν στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή τους:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Νίκο Αλέφαντο. Δηλωμένος υποστηρικτής του δαφνοστεφανωμένου εφήβου, υπηρέτησε την ερυθρόλευκη τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, σε τρεις διαφορετικές περιόδους. O Nίκος Αλέφαντος λάτρεψε και υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι την τελευταία στιγμή. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Νίκο Αλέφαντε καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες… ».
Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός επισήμανε: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο εκλιπών αγωνίστηκε στα τσικό του Παναθηναϊκού, ενώ κατέγραψε και μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα στις 26/2/56 σε αγώνα με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας».

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε με τα εξής λόγια τον Νίκο Αλέφατο: «Η οικογένεια του #PAOK εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Αλέφαντου που σήμερα έφυγε από τη ζωή. Καλό ταξίδι! #RIP #Alefantos».

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Άρης για τον θάνατο του Νίκου Αλέφαντου ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει… “Γεια σου ρε Αλέφαντε… ήσουν παλικάρι”».

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice