OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ασυμμάζευτος… Ακάρ από τα κατεχόμενα: «Υπάρχουν νησιά που δεν ανήκουν στην Ελλάδα»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στα κατεχόμενα της Κύπρου για… λεονταρισμούς

Πρώτα από το Κας ο Χουλουσί Ακάρ τάχθηκε υπέρ του διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας. Χθες ο υπουργός Άμυνας του καθεστώτος βρέθηκε στο Κας, απέναντι από το Καστελλόριζο που βρίσκονταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και έκανε λόγο για ακόμη μια φορά το θέμα των «στρατιωτικοποιημένων ελληνικών νησιών» και ζήτησε «αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου».

Στη συνέχεια βρέθηκε στα κατεχόμενα και συνέχισε τους λεονταρισμούς αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών δείχνοντας πώς η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι όλα τα θέματα.

Ο υπάλληλος του σφαγέα βρέθηκε εντελώς απροειδοποίητα στα κατεχόμενα μαζί με τους αρχηγούς των τριών κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Τούρκος ΥΠΑΜ θα παρακολουθήσει την άσκηση «Μεσογειακή Θύελλα-2020».

Φυσικά για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε προκλητικός και σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», άσκησε κριτική στην επίσκεψη της Ελληνίδας προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο, και αμφισβήτησε ακόμη και την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου, χωρίς –προς το παρόν- να τα κατονομάσει. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που εγείρεται από επίσημα κυβερνητικά τουρκικά χείλη αίτημα προς την Ελλάδα για συζήτηση επί της κυριαρχίας νησιών στο Αιγαίο.

«Υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ δυστυχώς, οι Έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά, ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτήν την κατάσταση, την μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών κι ότι πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας εδώ. Τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας πρέπει να αναγνωριστούν», αξίωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 

Σχετικά Άρθρα

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice