OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Καμπανάκι” στη Γαλλία: Πάνω από 14.000 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν χθες

Η Γαλλία κατέγραψε πάνω από 14.000 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα στο τελευταίο 24ωρο, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με τις μολύνσεις που εντοπίζονταν τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το ποσοστό εκείνων που διαγιγνώσκονται θετικοί στον νέο κορονοϊό συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε απόψε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 14.412, μειωμένα σε σύγκριση με τα περίπου 16.000 που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το ποσοστό των θετικών τεστ όμως αυξήθηκε στο 7,2%.

Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν από την ασθένεια άλλοι 39 άνθρωποι.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 527.446 και οι νεκροί φτάνουν τους 31.700.

Την Παρασκευή οι αρχές προειδοποίησαν ότι η επιδημία στη Γαλλία είναι σε «ανοδική φάση» θεωρώντας ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ιός «κυκλοφορεί ολοένα και περισσότερο» μεταξύ ηλικιωμένων ανθρώπων.

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας – Οι ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης 30/7

otavoice

Σύσταση ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

otavoice

Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Θλίψη για τις προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών»

otavoice

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια- Το πύρινο μέτωπο σε Πετριές, Κριεζά και Αλώνια

otavoice

Έχασε το μετάλλλιο για 2 εκατοστά- Πικρία από τον Χρήστου: «Δεν μου λέει τίποτα η 4η θέση»

otavoice

Χρ. Κέλλας: Κρούσμα πανώλης και στη Δυτική Αττική

otavoice