OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο – Το πρόγραμμα του

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε την Κυριακή λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Μάικ Πομπέο.

Σε μια επίσκεψη στην Ελλάδα με πολλαπλά μηνύματα και συμβολισμούς, την οποία η χώρα μας θεωρεί βαρύνουσας σημασίας εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων και λίγο πριν αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα. Ερμηνεύεται δε, ως σαφής στήριξη των θέσεων της χώρας μας δεδομένου ότι δεν θα ακολουθήσει ανάλογη επίσκεψη στην Τουρκία, όπως συνέβαινε πάντα στο πλαίσιο της τήρησης μιας πολιτικής ίσων αποστάσεων από τις ΗΠΑ.

Σήμερα στις 10 π.μ. ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ενώ επόμενος σταθμός του την Τρίτη θα είναι τα Χανιά όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθούν τη ναυτική βάση της Σούδας.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα είναι η ενεργειακή και η αμυντική συνεργασία, αλλά και η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Ουάσιγκτον να δίνει έμφαση στον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Το μήνυμα Πομπέο λίγο πριν από την άφιξή του

Ενόψει της άφιξής του στην Ελλάδα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έστειλε μήνυμα μέσω Twitter. «Καθ’ οδόν και πάλι προς την Ευρώπη, για να ενισχύσουμε τις ήδη δυνατές διμερείς μας σχέσεις και τη σημασία της διαρκούς περιφερειακής συνεργασίας. Πρώτος σταθμός: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα», έγραψε.

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά των νέων αμερικανικών σχεδιασμών για τα Βαλκάνια μαζί με την Αλεξανδρούπολη, ενώ η Σούδα περιλαμβάνεται στους νέους σχεδιασμούς για την αναβάθμιση όλης της Νατοϊκής αποστολής στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα τα φώτα στραμμένα στο Παρίσι για την τελετή έναρξης

otavoice

ΗΠΑ-Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους

otavoice

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση έως τις 2 Αυγούστου

otavoice

Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις εισαγωγής ανα επιστημονικό πεδίο

otavoice

Εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ o Παύλος Πολάκης

otavoice

Πανελλήνιες 2024 – Βάσεις: Οι 20 σχολές με τα υψηλότερα μόρια

otavoice