OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Θεσσαλονίκη: 30 διασωληνώσεις σε ένα βράδυ – Δοκιμάζονται οι αντοχές των νοσοκομείων

Η ταχύτατη κάλυψη ακόμη και των επιπλέον κλινών ΜΕΘ που διασφαλίστηκαν για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, η αυξημένη θετικότητα στην κοινότητα και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για κορεσμό των μονάδων υγείας, αλλά και για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, έφεραν σήμερα το πρωί στην πόλη τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Με την παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός που ασχολείται με το ζήτημα είναι στην πόλη και θα εξετάσει ενδελεχώς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ώστε να λάβει νέα μέτρα. Γεγονός είναι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το voria.gr, ότι η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει. Πλέον απειλείται η δημόσια υγεία κι όχι μόνο οι αντοχές των νοσοκομείων. Τα τραγικά δεδομένα στην εξέταση των λυμάτων στην πόλη, στον καθημερινό αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στις ΜΕΘ, στον αριθμό των διασωληνωμένων και στην εκτόξευση της θετικότητας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Μόνο στο ΑΧΕΠΑ που εφημέρευε χτες οι εισαγωγές ήταν 70, ενώ μέσα σε ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 30 διασωληνώσεις, με τις κλίνες ΜΕΘ να εξαντλούνται. Πηγές από το υπουργείο Υγείας τόνισαν στο voria.gr ότι «όπως αποδείχτηκε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όσο ισχυρό κι αν είναι το σύστημα υγείας, εάν υπάρξει εκθετική αύξηση της διασποράς του κορoνοϊού, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice