OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

OTAVOICE στις Σέρρες- Μπαλαξής: «Δεχόμαστε πίεση αλλά έχουμε διαφαινόμενες κάμψεις»

Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Σερρών και περιφερειακός σύμβουλος Δημήτριος Μπαλαξής περιγράφει την κατάσταση στο νοσοκομείο Σερρών – Τι λέει για το εμβόλιο

Σε καθεστώς «πολιορκίας» εξακολουθεί να είναι το Σύστημα Υγείας, μιας και το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη έξαρση, με ημερήσιες καταγραφές κρουσμάτων που ξεπερνούν τα 2.000, ενώ κατά δεκάδες αρκετοί ασθενείς χάνουν τη μάχη με τη νόσο.

Ο Δημήτριος Μπαλαξής, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Σερρών και περιφερειακός σύμβουλος μίλησε στην κάμερα του OTAVOICE και τον συνεργάτη μας Βασίλη Περδικίδη και εξήγησε αρχικά την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σερρών. «Δεχόμαστε πίεση αλλά έχουμε διαφαινόμενες κάμψεις, ανεξαρτήτως τεστ. Όσοι έχουν νοσήσει δεδομένα θα έρθουν νοσοκομείο για την θεραπεία τους».

Αναφορικά με το βρέφος που γεννήθηκε με αντισώματα ο κ. Μπαλαξής αδυνατούσε να το εξηγήσει υπογραμμίζοντας σχετικά: «Υπάρχει η περίπτωση να νόσησε το βρέφος και να ανέπτυξε αντισώματα ή απέκτησε αντισώματα μέσω της μητέρας».

Μοιραία η συζήτηση πήγε και στο εμβόλιο. Μια συζήτηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο, με τον ίδιο να τονίζει πως θα εμβολιαστεί.

«Το ιστορικό των εμβολιασμών είναι ολοφάνερο και έχει σώσει την ανθρωπότητα. Είμαι υπέρ. Πριν βγει ένα εμβόλιο γίνονται μελέτες και κρίνεται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια. Δεν βγαίνει ένα εμβόλιο, ελαφρά την καρδία για χρήση. Εγώ θα κάνω από τους πρώτους το εμβόλιο. Αυτά που διαβάζω είναι ενθαρρυντικά. Οι Οργανισμοί που το εγκρίνουν το ελέγχουν αυστηρότατα».

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice