OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Χορεύουν» τα Ρίχτερ την Κροατία – Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ

Νεκρή 12 χρονη  

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Κροατία καθώς ο Εγκέλαδος «χτύπησε» ξανά μέσα σε λίγες ώρες. Μετά τον χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, η γη σείστηκε ξανά σήμερα το μεσημέρι με μεγαλύτερης έντασης γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας 12 χρονης και σημαντικές ζημιές σε κτίρια που κατέρρευσαν, ειδικά στην κωμόπολη Πετρίνια.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, έγινε ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ, του οποίου το επίκεντρο εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ και 14 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σίσακ.

Το Σίσακ, είναι πρωτεύουσα ομώνυμης επαρχίας, σιδηροδρομικός κόμβος και μεγάλο βιομηχανικό κέντρο με σημαντικές εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου.

Νεότερες πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Ν1 αναφέρουν ότι έχει χάσει τη ζωή του ένα κορίτσι 12 ετών, ενώ ένας άνδρας κι ένα αγόρι ανασύρθηκαν ζωντανοί από αυτοκίνητο που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το EMSC, έχουν καταγραφεί ζημιές στην κωμόπολη Πετρίνια,  ενώ οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και σε άλλες πόλεις κοντά στο επίκεντρο. Το κέντρο της Πέτρινια δεν υφίσταται πια όπως το ήξεραν οι κάτοικοί του, καθώς έχουν καταρρεύσει στέγες, προσόψεις κτιρίων ακόμη και ολόκληρα κτίρια. Οι εικόνες με διασώστες να ανασύρουν ανθρώπους από τα ερείπια συγκλονίζουν, ενώ οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες.

Ο Τόμισλαβ Φαμπιάνιτς, επικεφαλής της υπηρεσίας επειγόντων ιατρικών περιστατικών στη Σίσακ, κοντά στην Πέτρινια, δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες στην Πέτρινια και στη Σίσακ. «Υπάρχουν κατάγματα, διασείσεις και ορισμένοι χρειάστηκε να χειρουργηθούν», είπε. Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχει ο στρατός, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί στo κέντρο της πόλη

 

Στο μεταξύ η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει έναν πυρηνικό της σταθμό για προληπτικούς λόγους.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα  αισθητός σε Αυστρία και Σλοβενία, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται πως η δόνηση έγινε αισθητή στην Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, και τη Bοσνία.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice