OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα εβδομάδα σκληρού lockdown – Τα νέα μέτρα που ισχύουν από το πρωί της Κυριακής (3/1)

Αυστηροποιείται το lockdown από σήμερα, Κυριακή, και για μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε κυβέρνηση, με στόχο να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από την Κυριακή, στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις επόμενες 7 μέρες:

  • Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα
  • Σταματά η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ
  • Σταματούν οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.
  • Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
  • Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων, Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Το νέο lockdown φέρνει νέα δεδομένα με την αστυνομία να αλλάζει τα σχέδια της για τους ελέγχους και τα μπλόκα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα σε «κόκκινες περιοχές» για την κινητικότητα και το συγχρωτισμό.
Το παραπάνω συνεπάγεται στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές με αύξηση κρουσμάτων.

Πέντε είναι τουλάχιστον οι περιοχές που βρίσκονται σε αυτή την φάση στο «μικροσκόπιο». Αναλυτικότερα πρόκειται για τον Ασπρόπυργο, (ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες.) το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Aπό τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περριοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice

Νέα πυρκαγιά στην Τζιά – Εκκένωση περιοχών Καστελάκια – Κούνδουρος

otavoice

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στο «τιμόνι» της Κομισιόν μια ακόμη πενταετία με 401 ψήφους

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης – Ζημιές σε σπίτια

otavoice

Live από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκλογή Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

otavoice

Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια

otavoice