OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αναβρασμός στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 159 φοιτητές

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη 159 φοιτητές που ζητούσαν να παραιτηθεί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, τον οποίο διόρισε ο ψευτοσουλτάνος.

«159 άτομα που αρνήθηκαν να τερματίσουν διαδήλωση μπροστά στην πανεπιστημιούπολη (…) και περικύκλωσαν το πρυτανείο τέθηκαν υπό κράτηση», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Βίντεο που καταγράφουν τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της τάξης χθες βράδυ εναντίον των φοιτητών, που ως εκείνη την ώρα διαδήλωναν ειρηνικά, τραγουδώντας, μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Όταν έγινε η επέμβαση σημειώθηκαν αψιμαχίες, με διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «έξω η αστυνομία», και «τα πανεπιστήμια είναι δικά μας».

Νωρίτερα χθες, προσήχθησαν δεκάδες φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην πανεπιστημιούπολη για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον διορισμό του πρύτανη και την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες συμφοιτητές τους.

Οι συλλήψεις των φοιτητών εντείνουν την αγανάκτηση, στο κίνημά τους όπως και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ετικέτα «δεν θα κατεβάσουμε τα μάτια», που αναφέρεται στη διαταγή αστυνομικών προς φοιτητές να κοιτάνε κάτω, είναι πλέον από τις πιο δημοφιλείς μεταξύ των τούρκων χρηστών στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice