OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κυπριακό: Έπεσαν οι μάσκες από τους εισβολείς: “Δεν αρχίζουμε απ’ εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντάνα”

Αρνητικός και για συζήτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ο λεγόμενος “υπεξ” στα Κατεχόμενα της Κύπρου!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την Πενταμερή που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 29 Απριλίου στη Γενεύη.

Λίγες μόλις ώρες αφότου ανακοινώθηκε η ημερομηνία από τον ΟΗΕ, ήρθαν στη δημοσιότητα το βρώμικο σχέδιο των Βρετανών που αποτελούν μια από τις 3 εγγυήτριες δυνάμεις αλλά και οι δηλώσεις του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ο οποίος με δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, είπε ότι η διαδικασία στην πενταμερή διάσκεψη 5+1 που θα διεξαχθεί στην Γενεύη μεταξύ 27 και 29 Απριλίου δεν πρέπει να αρχίσει και δεν θα αρχίσει από το σημείο που έμεινε στο Κραν Μοντάνα!

Ο κ. Ερτουγρούλογλου ανάφερε ακόμα ότι στόχος της συνάντησης είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος για διαπραγμάτευση ανάμεσα στις πλευρές και εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να συζητηθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης κατά την πενταμερή.

«Κατά τη συνάντηση 5+1 δεν θα υπάρχουν τα θέματα που υπήρχαν κατά τις ανεπιτυχείς διακοινοτικές συνομιλίες. Αυτή η συνάντηση δεν είναι η αρχή μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας με ανοικτό τέλος», είπε.

Πρόσθεσε ότι θα μεταβούν στην Γενεύη για να μην δώσουν την ευκαιρία σε εκείνους που επιθυμούν “να εκτρέψουν τη διαδικασία για να πετύχουν τον στόχο τους” και σημείωσε ότι μπορεί να μην καταστεί δυνατό να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει κοινός στόχος σε μία συνάντηση και να χρειαστούν άλλες 2-3 συναντήσεις, όμως δεν θα ήταν «υγιής προσέγγιση» να παραταθεί αυτό σε βάθος χρόνου.

Ανέφερε επίσης ότι δεν θα αποδεχθούν να υπάρχει αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τραπέζι που θα διεξαχθεί η συνάντηση 5+1 και πρόσθεσε ότι αν κάποιοι αξιώνουν την παρουσία της ΕΕ και θέλουν να βρίσκονται στη “γειτονιά” στην οποία θα διεξάγεται η συνάντηση, μπορούν να βρίσκονται και να έχουν διμερείς επαφές σε χρόνο που δεν θα διεξάγεται η πενταμερής.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι δεν θα είναι το τέλος του κόσμου αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα από την πενταμερή και ότι «δεν είναι η μοναδική επιλογή των Τουρκοκυπρίων να γίνουν εταίροι με τους Ελληνοκύπριους».

Σχετικά Άρθρα

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice