OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Μάχη” εξουσίας στην Ιταλία – Και στο βάθος… Ντράγκι

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε, σήμερα στις 12 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας, τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο μέγαρο Κυρηνάλιο.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ιταλός πρόεδρος θα αναθέσει στον Ντράγκι εντολή σχηματισμού κυβέρνησης , την οποία αναμένεται να στηρίξει ευρεία πολιτική πλειοψηφία. Ο ίδιος ο Ιταλός πρόεδρος, νωρίτερα, ζήτησε την σύσταση «κυβέρνησης υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη».

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την αποτυχία της διερευνητικής εντολής του προέδρου της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, πληροφόρησε τους Ιταλούς, μέσω τηλεοράσεως, για τις επόμενες κινήσεις του.

«Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να στηρίξουν μια κυβέρνηση υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη. Θα αναθέσω εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες της χώρας», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Ματαρέλα πρόσθεσε ότι με την πανδημία κορονοϊού, είναι επικίνδυνο να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, λόγω και του συνωστισμού που μπορεί να προκληθεί στις προεκλογικές ομιλίες και συναντήσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πανδημία και να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες το συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Σχετικά Άρθρα

Στις κάλπες σήμερα η Γαλλία για τον 1ο γύρο των δημοτικών εκλογών

otavoice

Η F1 ακύρωσε τους αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία

otavoice

ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες για την εκλογή συνέδρων εν μέσω «τρικυμίας»

otavoice

Δυτική Όχθη: Νεκροί 4 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σε επίθεση ισραηλινών

otavoice

Καιρός: Από χειμωνιάτικο πρωινό σε ανοιξιάτικη ημέρα – Έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι

otavoice

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως τις 20 Μαρτίου

otavoice