OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Επίθεση” Τουρκίας στην Ε.Ε.: “Το Κυπριακό έχει γίνει σχεδόν γάγγραινα εξαιτίας της”

Η Τουρκία θέλει ελεύθερο το πεδίο για να παίζει το δικό της παιχνίδι στο Κυπριακό

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Κυπριακό εξαπέλυσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στην Άγκυρα, έπειτα από την υπογραφή της “συμφωνίας οικονομικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας 2021” μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο και τον Ερσάν Σανέρ, το κορυφαίο στέλεχος του καθεστώτος του ψευτοσουλτάνου αναφερόμενο στην πενταμερή, υποστήριξε ότι «για τη λύση ο μόνος δρόμος είναι το μοντέλο τον δύο κρατών, η κυριαρχική ισότητα» και ανέφερε ακόμη ότι η ΕΕ «που είναι ο λόγος για τον οποίο το Κυπριακό έχει γίνει σχεδόν γάγγραινα, περιμένει να συμμετάσχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη. Δεν βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πολλά να συνεισφέρει ως συμβαλλόμενο μέρος αυτής της διαδικασίας και συμφωνούμε με την ΤΒΔΚ σε αυτό το ζήτημα».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος πρόσθεσε επίσης με προκλητικό τρόπο ότι «μέχρι να διασφαλίσουμε πολιτική ισότητα στο νησί θα συνεχίσουμε τη διαδικασία του αγώνα των δικαιωμάτων και δικαιοσύνης. Το ανακοινώνουμε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο με τον κ. Σανέρ. Η συναίνεσή μας παραμένει. Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε την απόφασή μας σχετικά με τα Βαρώσια. Εδώ είναι γη της ΤΔΒΚ».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice