OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Τα στοιχεία που δείχνουν παράταση του lockdown

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο “μέτωπο” της πανδημίας με τα κρούσματα και τις νοσηλείες στις ΜΕΘ να αυξάνονται διαρκώς, ενώ οι προβλέψεις για την πίεση που θα συνεχίσει να υφίσταται το ΕΣΥ τις επόμενες εβδομάδες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αρθούν κάποια περιοριστικά μέτρα, ώστε να “ανασάνουν” κοινωνία και οικονομία.

“Κλειδί” για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, γεγονός που θα γεννήσει την ελπίδα ότι θα ακολουθήσει η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, αλλά ραγδαία αύξηση, ενώ οι μεταλλάξεις “σαρώνουν” και ευθύνονται για τις περισσότερες νέες μολύνσεις στη χώρα. Η κατάσταση στα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, είναι ασφυκτική και δεν αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες 3-4 εβδομάδες. Ενδεικτικά για την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται πως 200 ασθενείς θα χρειαστούν κρεβάτι σε ΜΕΘ. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, το σενάριο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες ή να αρθούν ορισμένα μέτρα μετά τις 15 Μαρτίου θεωρείται δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη και ως πιθανότερη εκδοχή εκτιμάται η παράταση των περιορισμών, ειδικά στις επιβαρυμένες περιοχές, όπως είναι το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Oλυμπιακοί Αγώνες: Πάτησε Παρίσι η ελληνική αποστολή (video)

otavoice

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

otavoice

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice