OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Lockdown: Στο τραπέζι αυστηροποίηση των μέτρων – Αλλαγές για τον κωδικό 6 στα SMS

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του κορονοϊού. Στο επίκεντρο βρέθηκε η εξέταση μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδίως στην περιοχή της Αττικής που δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, και το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στην Κρήτη όπου επίσης θα εξεταστούν μέτρα ενίσχυσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 24ωρα η αύξηση των εισαγωγών έχει αυξηθεί πολύ, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, όπως το “Σωτηρία”, ο “Ευαγγελισμός” και το “Αττικόν” αγγίζει το 100%. Δύσκολη είναι η κατάσταση με τα νοσοκομεία και στην Πάτρα, ενώ στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης υπήρχε αύξηση εισαγωγών κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη επίσης συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η υλοποίηση των μέτρων, αλλά και νέα μέτρα που ίσως τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα και να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό έχει μπει στο μικροσκόπιο το μήνυμα 6 στο 13033 που χρησιμοποιούν οι πολίτες είτε για σωματική άσκηση είτε για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιο. Το μήνυμα 6 δεν είναι εύκολο να διασταυρωθεί στους ελέγχους που διενεργούνται και συχνά γίνεται κατάχρηση, με πολλούς να στέλνουν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα τον συγκεκριμένο κωδικό. Στο τραπέζι έχουν πέσει ξανά σενάρια για απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων και SMS για άσκηση μόνο κοντά στον τόπο διαμονής.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice