OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουγγαρία: Σχεδιάζεται το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας

Η Ουγγαρία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς το ποσοστό των εμβολιασθέντων κατά της Covid-19 στη χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένεται να αγγίξει το 25% από αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος τον επόμενο χρόνο θα κριθεί στην κάλπη, σχοινοβατεί ανάμεσα στην επιβολή ενός σκληρού lockdown για να τιθασσεύσει την πιο θανατηφόρα έξαρση της Covid-19 στον κόσμο και στις εκκλήσεις για εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας ώστε να αποφευχθεί μια δεύτερη συναπτή χρονιά ύφεσης.

Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης ανέφερε την περασμένη εβδομάδα αριθμό ρεκόρ θανάτων που συνδέονται με την νόσο και γιατροί ανέφεραν ότι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει πέραν της χωρητικότητας τους, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αναγκαστεί να αναβάλει το εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η Ουγγαρία καταγράφει τον υψηλότερο κατά κεφαλήν ημερήσιο αριθμό νεκρών σε παγκόσμιο επίπεδο επί σειρά εβδομάδων.

Το υγειονομικό σύστημα της χώρας έχει δεχτεί υπερβολική πίεση, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, παρά το πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει ήδη επεκταθεί στο ένα πέμπτο του πληθυσμού και είναι ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού πανευρωπαϊκά.

 

Σχετικά Άρθρα

Πλήγματα drones της Ρωσίας σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

otavoice

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν στο Τέξας δύο ηγέτες του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα του Μεξικού

otavoice

Αϊτή: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν οι συμμορίες του Πορτ-ο-Πρενς

otavoice

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Νετανιάχου να «οριστικοποιήσει» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα τα φώτα στραμμένα στο Παρίσι για την τελετή έναρξης

otavoice

ΗΠΑ-Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους

otavoice