OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αδιανόητο! Δυο Έλληνες πολιτικοί σε συνέδριο στην Αττάλεια με τον ψευτοηγέτη των Κατεχομένων

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή δυο Ελλήνων πολιτικών στο διπλωματικό φόρουμ (Antalya Diplomacy Forum) που διοργανώνει η Τουρκία στην Αττάλεια το τριήμερο 18-20 Ιουνίου, το οποίο θα ανοίξει με χαιρετισμό του ψευτοσουλτάνου και στη λίστα των ομιλητών φιγουράρει το όνομα του Τατάρ!

Το γιουσουφάκι του ψευτοσουλτάνου που κάνει τον ηγέτη ενός κράτους που δεν υπάρχει!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι οι Έλληνες πολιτικοί ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο συνέδριο που έχει την σφραγίδα του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το αν ήταν ενήμεροι ή όχι για τη λίστα των ομιλητών οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση δεν είναι απλή μιας και με αυτό τον ύπουλο τρόπο το καθεστώς του ψευτοσουλτάνου επιδιώκει να κατοχυρώσει διεθνώς το μόρφωμα που προήλθε από την βάρβαρη, άνανδρη και ύπουλη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και που κανείς στον κόσμο δεν αναγνωρίζει και φυσικά δεν νομιμοποιεί!

Με τη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτικών (σ.σ. πρώην ΥΠΕΞ και νυν Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) αναμφίβολα νομιμοποιούνται οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό της Βόρειας Κύπρου ως “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η αναθεώρηση της συμμετοχής τους κρίνεται επιβεβλημένη όπως και αναγκαία η αποτροπή κι άλλων αξιωματούχων κρατών από το να συμμετέχουν σε αυτό το συνέδριο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ακύρωσε τη συμμετοχή της 

Στους συμμετέχοντες στο «Antalya Dimplomacy Forum» βρίσκονταν μέχρι χθες και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη. Ωστόσο η πρώην υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε τη συμμετοχή της στο «Antalya Dimplomacy Forum», όπως γνωστοποίησε η ίδια μέσω Twitter.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, αιτία στάθηκε το γεγονός ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε να προσκαλέσει στο φόρουμ τον Ερσίν Τατάρ «με τον ανυπόστατο τίτλο «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια

otavoice

Αποχώρησε με αιχμές ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της – Το όραμά της για την ΕΕ

otavoice