OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Τυφώνας” Σάκκαρη: Εκθρόνισε τη Σβιόντεκ και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros!

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να γράφει ιστορία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε με 2-0 σετ την Πολωνή Ιγκα Σβιάτεκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα της έως τώρα και φυσικά για τη μεγαλύτερη διάκριση Ελληνίδας τενίστριας.

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά, ήρθε η σειρά της Μαρίας Σάκκαρη να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, αποκλείοντας μάλιστα την κάτοχο του τίτλου. Η Πολωνή Ιγκα Σβιάτεκ είχε την “ταμπέλα” του φαβορί, αλλά μέσα στο “Φιλίπ Σατριέ” η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ανώτερη, πιο σταθερή και πιο αποφασιστική στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4.

Η Σάκκαρη έχασε εύκολα τα πρώτα δύο γκέιμ, αλλά αντέδρασε άμεσα. Πήρε πίσω το break, βελτίωσε πολύ το σερβίς της και στο κρίσιμο σημείο εκμεταλλεύθηκε τα συνεχόμενα λάθη της αντιπάλου της και της «έσπασε» εκ νέου το σερβίς, παίρνοντας προβάδισμα 5-4. Στο επόμενο γκέιμ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε ένα σετ μπολ, χρειάστηκε να σώσει ένα break point, αλλά με έναν εξαιρετικό κερδισμένο πόντο «έγραψε» το 6-4 και έκανε το πρώτο βήμα. Ηταν η πρώτη απώλεια σετ για τη Σβιάτεκ στο Ρολάν Γκαρός, από τον Ιούνιο του 2019!

Ασταμάτητη η Σάκκαρη, ξεκίνησε με break και το δεύτερο σετ, δείχνοντας να κυριαρχεί απόλυτα. Στο 2-0, η Πολωνή ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ και αποχώρησε προσωρινά από το κορτ, για να επιστρέψει μετά από περίπου δέκα λεπτά με δεμένο τον δεξιό μηρό. Η διακοπή «φρέναρε» λίγο το ρυθμό της Ελληνίδας τενίστριας, αλλά με «όπλο» το εξαιρετικό σερβίς κράτησε το προβάδισμα και έκλεισε (με το τρίτο match point) το θρίαμβό της, σε μία ώρα και 35 λεπτά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice