OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα: Εκκενώνονται τρεις οικισμοί – Αναφορές για καμένα σπίτια

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Ζήρια, στην Αχαΐα, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι.

Ήδη έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τριών οικισμών, καθώς οι φλόγες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στη Ζήρια, τις Καμάρες και το Λαμπίρι, όπου σύμφωνα με το tempo24.news χτυπούν και οι καμπάνες, ώστε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι. Την ίδια στιγμή, οι λουόμενοι έφυγαν άρον-άρον με τα αυτοκίνητα τους από τις παραλίες της Αιγιάλειας.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Ρίο και Αίγιο, εφόσον προκύψει η οποιαδήποτε ανάγκη, έπειτα από συντονισμό του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ΕΚΑΒ. Μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Εκκενώνονται τρεις οικισμοί – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι τριών οικισμών στην Αχαΐα, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές τις περιοχές, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ζήρια, από νωρίς το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, εντολή εκκένωσης έλαβαν όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι Αχαΐας, ενώ τους δίνεται οδηγία να κινηθούν άμεσα προς το Αίγιο. Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, λόγω της φωτιάς είναι δύσκολη, καθώς οι φλόγες βρίσκονται κοντά στους οικισμούς. Οι άνεμοι έχουν ένταση 3 μποφόρ με ριπές που φτάνουν τα 6, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον πέντε καμένα σπίτια. Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, μέχρι αυτή τη στιγμή.

 

Σχετικά Άρθρα

Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια το Σαββατοκύριακο – Πότε θα δροσίσει

otavoice

ΗΠΑ: Που αποδίδουν το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ

otavoice

Κίνα: 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά από την κατάρρευση γέφυρας

otavoice

ΗΠΑ: 31 βουλευτές και 4 γερουσιαστές έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

otavoice

20 Ιουλίου 1974: Όταν η Κύπρος μάτωσε… 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

otavoice

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice