OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μήνυμα Μπάιντεν στον ISIS: «Θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε – Θα συνεχιστεί η εκκένωση»

Μερικές ώρες μετά την πολυαίμακτη επίθεση στην Καμπούλ με δεκάδες νεκρούς, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης Αμερικανών πολιτών, ξένων και Αφγανών που τους βοήθησαν θα «συνεχιστεί». «Η Αμερική δεν θα αφεθεί να εκφοβιστεί», επέμεινε. «Δεν θα αφεθούμε να αποθαρρυνθούμε από τους τρομοκράτες. Δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει η αποστολή μας. Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση εκκένωσης».

Ο κ. Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας «ήρωες» που εκτελούσαν «επικίνδυνη και αλτρουιστική αποστολή για τη σωτηρία των ζωών άλλων» τους τουλάχιστον 12 Αμερικανούς στρατιωτικούς οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, διεμήνυσε ότι η χώρα του θα «καταδιώξει» τους δράστες της επίθεσης και πρόσθεσε ότι θα εμπλέξει επιπλέον δυνάμεις του αμερικανικού στρατού αν απαιτηθεί. Διευκρίνισε πως ζήτησε να καταρτιστούν και να του παρουσιαστούν επιχειρησιακά σχέδια για να χτυπηθεί το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν (ΙΚΧ), ο βραχίονας του ΙΚ ο οποίος δρα στο Αφγανιστάν.

«Θα τους καταδιώξουμε και θα τους κάνουμε να πληρώσουν», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα ανταποδώσει το πλήγμα «με ισχύ και ακρίβεια».

Είπε ακόμη πως διέταξε τους επιτελείς του να λάβουν τα μέγιστα μέτρα για την προστασία των Αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι παραμένουν στην Καμπούλ και υποσχέθηκε ότι όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν, θα απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν ως την 31η Αυγούστου, που επιβεβαίωσε πως είναι η προθεσμία αποπεράτωσης της επιχείρησης.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μελόνι: Οι συμφωνίες για σιδηρόδρομο και ενέργεια

otavoice

Κρεμλίνο: «Απαράδεκτο» το τελεσίγραφο στη Μόσχα από Κίεβο και Ευρωπαίους συμμάχους του

otavoice

Πανελλήνιες: 68.788 οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Οι πίνακες κατανομής

otavoice

Τελεσίγραφο Γερμανίας στον Πούτιν: Εκεχειρία στην Ουκρανία σήμερα, αλλιώς θα υπάρξουν νέες κυρώσεις

otavoice

Κληρώθηκαν τα μέλη για το Δικαστικό Συμβούλιο που θα εξετάσει την υπόθεση Τριαντόπουλου

otavoice

Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας: Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις

otavoice