OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νίγηρας: Νέα σφαγή αμάχων στα σύνορα με το Μαλί με 37 νεκρούς

Νέα σφαγή αμάχων διαπράχθηκε αυτή την εβδομάδα στο δυτικό τμήμα του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με το Μαλί, από φερόμενους ως τζιχαντιστές, που δολοφόνησαν τουλάχιστον 37 ανθρώπους· στην περιοχή έχουν σκοτωθεί πάνω από 450 άνθρωποι από την αρχή της χρονιάς.

Η σφαγή αυτή, τη Δευτέρα το μεσημέρι, διαπράχθηκε στο χωριό Νταρέ-Νταγέ, που είχε γίνει στόχος ήδη τον Μάρτιο, στην περιφέρεια Τιλαμπέρι, στη λεγόμενη ζώνη των «τριεθνών συνόρων» του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μαλί, τα τελευταία χρόνια θέατρο αιματηρών επιθέσεων τζιχαντιστικών οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στην Αλ Κάιντα, ή στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 15:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα από «ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτες» και άνοιξαν πυρ «εναντίον ανθρώπων που καλλιεργούσαν τα χωράφια τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αιρετός, διευκρινίζοντας ότι «ο απολογισμός είναι βαρύς: έχουμε 37 νεκρούς, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και δεκατρείς ανήλικους». Άλλες τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν, κατά τον ίδιο.

Η επίθεση και ο απολογισμός των θυμάτων επιβεβαιώθηκαν από την κυβέρνηση. «Η επίθεση εναντίον ειρηνικών πολιτών διαπράχθηκε από τρομοκρατικά στοιχεία που ήρθαν από γειτονική χώρα στην οποία επέστρεψαν» μετά το μακελειό, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της κυβέρνησης.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice