OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός 65χρονος άνδρας στο Αρκαλοχώρι-24 τραυματίες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 24 τραυματίστηκαν από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο.

O άτυχος άνδρας ήταν εργάτης και τη στιγμή του σεισμού έκανε εργασίες στον ιερό ναό του οποίου κατέρρευσε ο τρούλος, στο Αρκαλοχώρι. Τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό του. Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε τραυματισμένος, χωρίς – σύμφωνα με τις πληροφορίες να κινδυνεύει η ζωή του.

Νεκρός είναι ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης από την περιοχή της Βιάννου. Ο άτυχος εργάτης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας στην ομάδα της Άνω Βιάννου.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης ο νεκρός είναι προσωπικός φίλος και συμμαθητής του και εξέφρασε την έντονη θλίψη του για το γεγονός ότι έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας που καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι ήταν 65 ετών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο 65χρονος ήταν με τον γιο του και εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης στην εκκλησία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι τραυματίες άλλα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του 65χρονου, αλλά ευτυχώς δεν είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, «συνολικά 24 άτομα έχουν μεταφερθεί από το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο».

Από τους 24 συνολικά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τρεις είναι εκείνοι που νοσηλεύονται.

Ειδικότερα, ένας ιερέας 58 ετών νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική εξαιτίας τραύματος στο κεφάλι, από αντικείμενο που έπεσε κατά την διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Παράλληλα, δυο ακόμη άτομα νοσηλεύονται στην βραχεία νοσηλεία και θα παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί. Ένας εξ αυτών δέχθηκε συντρίμμια στο κεφάλι και ο δεύτερος έπεσε από σκαλωσιά. Οι τρεις νοσηλευόμενοι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Δυοακόμα απεγκλωβισμοί έγιναν στο Αρκαλοχώρι, ένας στο Αρχοντικό κι ένας στα Ρουσσοχώρια.

Σημειώνεται ότι στο νησί μετέβη κατευθείαν κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς, ενώ επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγησαν από τον σεισμό (Αρκαλοχώρι κλπ).

 

Μετά τον κύριο σεισμό, ακολούθησε στις 09.27 το πρωί μετασεισμός, εντάσεως 3.8 ρίχτερ, στα 19 χλμ. ΒΔ της Άρβης, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ. Δεύτερος μετασεισμός, στις 9.37 το πρωί, ήταν εντάσεως 4,5 ρίχτερ, στα 21 χλμ. ΔΝΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος τα 5 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη – Μετασεισμοί 3,7 και 4,5 Ρίχτερ μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ (ΦΩΤΟ)

Σεισμός στην Κρήτη: Στους δρόμους ο κόσμος, πληροφορίες για εγκλωβισμένους, ζημιές σε πολλά σπίτια

Λέκκας για τον σεισμό στην Κρήτη: Ήταν «κεραυνός εν αιθρία» – Ο κόσμος να είναι προσεκτικός

Σχετικά Άρθρα

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice

Μπαχ: «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας, θα ζήσουμε αξέχαστες Ολυμπιακές στιγμές»

otavoice

Απόψε η δεξίωση στο Προεδρικό, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

otavoice

Μελανσόν: Ο Μακρόν αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

otavoice

Τοπικές καταιγίδες κυρίως σε Μακεδονία και Θεσσαλία – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

otavoice

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice