OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κακοκαιρία “Αθηνά”: Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα και Παξούς-Έντονες βροχοπτώσεις

Κλειστές θα μείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας, Κώστας Ζορμπάς.

Εξάλλου λίγα λεπτά πριν τις 10.00 το βράδυ, μέσω μηνυμάτων, στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Κέρκυρας και των Παξών, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απέστειλε επείγουσα προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, ενώ προέτρεψε τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν, καθώς και να ασφαλιστούν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο.

 Προβλήματα στο αεροδρόμιο από την  κακοκαιρία
Σημαντικά προβλήματα στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας προκάλεσε η κακοκαιρία «Αθηνά», με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Δεμένα τα πλοία λόγω της κακοκαιρίας
Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Σφυροκοπά την Κέρκυρα η κακοκαιρία Αθηνά

Η έντονη βροχή έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλούς δρόμους. Σύμφωνα με το corfutvnews, ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς χρειάζεται στον εσωτερικό δρόμο του Ποταμού, καθώς είναι πλημμυρισμένος σε πολλά σημεία. Η περιοχή Σπηλιά επίσης έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη.

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Πάνω από 20 εταιρείες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν λόγω κυρώσεων

otavoice

Ο Ινδός πρωθυπουργός κάλεσε τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία

otavoice

Πυρκαγιά στην Αρκαδία, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι

otavoice

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου: «Δεν θα μου ξεφύγουν, κανείς εκτός κάδρου… θα χάσουν τον ύπνο τους»

otavoice

Άρχισαν σε επτά χώρες οι δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

otavoice

Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού – Nεκρός αλλοδαπός

otavoice