OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συντριβή μαχητικού F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα – Σώος ο πιλότος

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11).

Μαχητικό αεροπλάνο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην περιοχή της Ανδραβίδας, σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Σώος είναι ο πιλότος του μαχητικού καθώς εγκατάλειψε με επιτυχία το αεροσκάφος. Ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο πιλότος λαμβάνει ιατρική φροντίδα από γιατρούς της μονάδας της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα και σε λίγο θα μεταφερθεί με C27 στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

 Ανακοίνωση για το ατύχημα με F-16 στην Ανδραβίδα εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ, κάνοντας λόγο για “εγκατάλειψη αεροσκάφους”.

“Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, χειριστής αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης, Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice