OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξεκίνησαν οι μηνύσεις εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τον εφιάλτη που έζησαν στην Αττική Οδό, εμφανίζονται πολλοί οδηγοί που παρέμειναν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους, εν μέσω σφοδρών χιονοπτώσεων και ψύχους. Ο ένας μετά τον άλλον, οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά, καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές για το χάος που έλαβε χώρα εν μέσω της κακοκαιρίας “Ελπίς”.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με εκπροσώπους της Αττικής Οδού, κατά την οποία θα συζητηθούν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 2.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, θα είναι αυτός που θα κάνει την πρώτη προσέγγιση από πλευράς της Πολιτείας με την εταιρεία, ώστε να καθοριστούν το πώς, το πότε και υπό ποια κριτήρια θα δοθούν τα 2.000 ευρώ στους πολίτες. Σε πρώτη φάση, κατά την συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το εύρος του αριθμού των δικαιούχων της αποζημίωσης.

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές οι οδηγοί

Ένας οδηγός, ο Γιώργος Ανδρέογλου μιλώντας στο star, είπε: “φυσικά και θα τους κυνηγήσω, δεν θα το αφήσω έτσι. Ούτε εγώ θα το αφήσω έτσι, ούτε οι συνάνθρωποί μου που περάσαμε όλη αυτή την περιπέτεια, άλλος με παιδιά, άλλος με οικογένειες. Είδα μπροστά μου να λιποθυμούν γυναίκες, να κλαίνε γυναίκες, να κλαίνε μικρά παιδιά”. Όπως ανέφερε, θα καταθέσει μήνυση καθώς παρέμεινε εγκλωβισμένος για 17 ώρες. “Δεν θα σας το κρύψω, με έπιασε σαν κρίση πανικού, ένιωσα έναν νευρόπονο. Ζητάω δικαίωση, μόνο και μόνο για την ψυχική οδύνη που τραβήξαμε.

Στην Αττική Οδό βρέθηκε και ο Γιάννης Νάσιος, που είναι γιατρός και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος βοήθησε να απεγκλωβιστεί ένα κοριτσάκι που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. “Το πιο αδιανόητο όλων, είναι η παντελής έλλειψη ενημέρωσης για το τι γίνεται. Δεν πέρασε ένας άνθρωπος να μας αν ζούμε ή αν πεθάναμε… Μπροστά μας, μάθαμε ότι ήταν μία γυναίκα σε ενδιαφέρουσα και αιμορράγησε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice