OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Χαριεντισμοί» Ράμα-Ερντογάν και «επίδειξη» αδελφικών σχέσεων Αλβανίας-Τουρκίας

Ο ψευτοσουλτάνος μοιράζει σπίτια στην Αλβανία, ενώ η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει!

Με ομιλία του στο Αλβανικό Κοινοβούλιο αργά το απόγευμα της Δευτέρας (17/1) και την υπογραφή επτά συμφωνιών, εμπορικού, εκπαιδευτικού, αλλά και στρατιωτικού περιεχομένου, ο Ερντογάν ολοκλήρωσε την ολιγόωρη επίσκεψή του στα Τίρανα.

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ρίνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και αμέσως μετά παρέστη στην πόλη Λάτσι, βορειοδυτικά των Τιράνων, σε τελετή παράδοσης 520 διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν με κονδύλια της τουρκικής κυβέρνησης για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό του Νοεμβρίου του 2020. Ολα αυτά ενώ η οικονομία της χώρας του βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Την ίδια στιγμή προς τιμή του “αδελφού” τους σουλτάνου αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκδήλωση, την οργάνωση και τον συντονισμό της οποίας είχε αναλάβει η τουρκική πλευρά, αξιοποιήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο και τον Αλβανό πρωθυπουργό να ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις περί αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και χωρών. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέδειξε στην ομιλία του τον πρωταγωνιστικό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της Τουρκίας στο πλευρό του αλβανικού λαού ενώ ο Ράμα δήλωσε «περήφανος που έχει φίλο τον Ερντογάν».

Σχετικά Άρθρα

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice