OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γαλλία: «Μπλόκο» στο ρωσικό πλοίο «Baltic Leader»

Οι γαλλικές αρχές σταμάτησαν ένα ρωσικό εμπορικό πλοίο που μετέφερε οχήματα προς την Αγία Πετρούπολη και για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ανήκε σε μια ρωσική εταιρεία, η οποία στοχοθετείται από τις κυρώσεις που έλαβε η ΕΕ σε βάρος της Μόσχας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Reuters ανέφερε ότι οι γαλλικές αρχές πίστευαν ότι θα μπορούσε να συνδέεται με μια εταιρεία που είναι ύποπτη για παραβίαση εμπορικών κυρώσεων.

«Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο μήκους 127 μέτρων που ονομάζεται «Baltic Leader» και που μεταφέρει αυτοκίνητα αναχαιτίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Γαλλικό Ναυτικό στη Μάγχη και συνοδεύτηκε στο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer στη βόρεια Γαλλία», είπε ο αξιωματούχος στο BBC.

«Μεταφέρθηκε στο γαλλικό λιμάνι μετά από αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης, επειδή υπάρχει υποψία ότι ανήκει σε εταιρεία που στοχεύει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας. Επί του παρόντος, οι γαλλικές συνοριακές δυνάμεις ερευνούν το φορτηγό πλοίο. Το πλήρωμα του «Baltic Leader» συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές» σημειώνεται.

Η ρωσική πρεσβεία ζητά επίσημη εξήγηση.

Σχετικά Άρθρα

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice