OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από βομβαρδισμούς – Πολίτες μαζεύονται στα καταφύγια

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 9 έχουν τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα – κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία- και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ.

“Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά)” από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας, εξήγησε η συνοριοφρουρά, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα “Ζ”.

Παράλληλα οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ανήρτησαν ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρουν ότι κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αυτοαναξηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

Πολίτες μαζεύονται στα καταφύγια – Συγκλονιστικές εικόνες 

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται σε Κίεβο και Μαριούπολη. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, εκρήξεις έχουν σημειωθεί και στο Χάρκοβο, στην Οδησσό και στην Κραματόρσκ.

Οι σειρήνες πολέμου ηχούν κάθε δέκα λεπτά στο Κίεβο, ενώ χιλιάδες κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη με τα αυτοκίνητά τους.

Την ίδια ώρα, πολίτες έχουν σπεύσει στα καταφύγια προκειμένου να προστατευθούν. Το παρακάτω βίντεο που ανέβηκε στα social media κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice