OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τούρκος καθηγητής προς Δύση και ΝΑΤΟ: «Εφαρμόστε ίδιες κυρώσεις και στην Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο»

Παρέμβαση-φωτιά σχετικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ και το έντονο ενδιαφέρον του για την Ουκρανία, τη στιγμή που αγνοεί επιδεικτικά την κατοχή στην Κύπρο, κάνει με αναρτήσεις του Τούρκος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής

Ο Τούρκος καθηγητής Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια αυτοεξόριστος στον Καναδά, καλεί το ΝΑΤΟ και τη διεθνή κοινότητα να εφαρμόσουν τα ίδια κριτήρια στην Τουρκία με αυτά που εφαρμόζονται για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι από τους ανθρώπους που αποποτελεί «κόκκινο» πανί για τους εθνικιστές και ισλαμιστές του Ερντογάν, αλλά και την κεμαλική αντιπολίτευση.

«Είναι μέλος του ΝΑΤΟ»

«Η Τουρκία είναι ένα μέλος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό και να εξαναγκάσει την Αγκυρα να τερματίσει την παράνομη κατοχή της» προσθέτει ο κ. Τσαμάν.

Και τονίζει ότι «Το NATO πρέπει επίσης να ασκήσει πίεση προς την Τουρκία για να σταματήσει τις πολιτικές αφομοίωσης προς τους Kούρδους, οι οποίες βασίζονται στην ακραία ρατσιστική τουρκική ταυτότητα. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιστρέψει στο κράτος δικαίου και στη συνταγματική φιλελεύθερη δημοκρατία».

Ο κ. Τσαμάν τονίζει: «Εφαρμόστε λοιπόν τα ίδια κριτήρια στην Τουρκία με αυτά που εφαρμόζετε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία είναι ένα κράτος επιθετικό που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία κάνει το ίδιο από το 1974. Η Τουρκία είναι επίσης ένα κράτος επιτιθέμενο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Κύπρος = Ουκρανία

Και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Βασικά, Κύπρος = Ουκρανία όσον αφορά στο τι τους έχει συμβεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Και τα δύο κράτη δέχτηκαν εισβολή από άλλο κράτος. Και οι δύο εισβολές αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Και οι δύο οι εισβολείς χρησιμοποίησαν τους εθνικά αδερφούς τους ως αφορμή και δικαιολογία για τη δική τους επιθετικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice