OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πόλεμος Ουκρανία: Τουλάχιστον 300 νεκροί στο θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε

Τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση της Ρωσίας στο Δραματικό Θέατρο στη Μαριούπολη, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται για δεύτερο μήνα στην Ουκρανία.

Η βομβιστική επίθεση έγινε στις 16 Μαρτίου στο Δραματικό Θέατρο, όπου περίπου 1.300 άμαχοι πιστεύεται ότι είχαν καταφύγει, με μόλις 150 επιζώντες να έχουν βγει από τα ερείπια αμέσως μετά την επίθεση.

Πηγές είπαν ότι ο μεγαλύτερος όγκος όσων βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί για να προφυλαχθούν από τους βομβαρδισμούς κάτω από τη σκηνή και ότι τα ερείπια εμπόδιζαν την έξοδό τους.

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Μαριούπολη και οι έντονες μάχες και οι βομβαρδισμοί κοντά στο θέατρο απέτρεψαν τις προσπάθειες διάσωσης. Το θέατρο βομβαρδίστηκε με αεροπλάνο, παρόλο που η λέξη παιδιά ήταν γραμμένη στο έδαφος με λευκά γράμματα.

«Δυστυχώς, ξεκινάμε αυτή τη μέρα με άσχημα νέα. Από αυτόπτες μάρτυρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος. Δεν θέλω να πιστέψω σε αυτή τη φρίκη. Μέχρι το τελευταίο λεπτό θέλω να πιστεύω ότι όλοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Όμως τα λόγια όσων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας λένε άλλα” τόνισε τοπικός αξιωματούχος.

«Το Δραματικό Θέατρο στην καρδιά της Μαριούπολης ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της πόλης. Τόπος συναντήσεων, σημείο αναφοράς. Τώρα δεν υπάρχει πια. Στη θέση του εμφανίστηκε ένα νέο σημείο πόνου για τους κατοίκους της Μαριούπολης, ερείπια που έγιναν το τελευταίο καταφύγιο για εκατοντάδες αθώους ανθρώπους» πρόσθεσε.

«Το Δραματικό Θέατρο καταστράφηκε κυνικά από τους αγγελιοφόρους του «ρωσικού κόσμου». Αυτούς τους φασίστες του 21ου αιώνα δεν τους σταμάτησε ούτε η τεράστια επιγραφή ΠΑΙΔΙΑ, ούτε οι δηλώσεις του ίδιου του λαού ότι εκεί υπήρχαν μόνο φιλήσυχοι – γυναίκες, παιδιά, γέροι. Ο κατακτητής ήξερε πού χτυπούσε” καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice