OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι ευρωπαϊκές χώρες απελαύνουν μαζικά Ρώσους διπλωμάτες

Μετά την Γαλλία και την Γερμανία χθες, η Ιταλία, η Δανία, η Σουηδία και η Ισπανία απέλασαν σήμερα δεκάδες ρώσους διπλωμάτες, σε μία ακόμη κίνηση διάρρηξης των σχέσεων με την Μόσχα, μετά την αποκάλυψη των σφαγών στα περίχωρα του Κιέβου.

Η Ιταλία αποφάσισε την απέλαση 30 ρώσων διπλωματών για λόγους «εθνικής ασφαλείας», ανακοίνωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Το μέτρο αυτό, το οποίο ελήφθη με κοινή απόφαση των ευρωπαίων και ατλαντικών εταίρων, κατέστη αναγκαίο για λόγους που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια και στο πλαίσιο της σημερινής κατάστασης κρίσης που συνδέεται με την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας», εξήγησε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Οι Δυτικοί εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους μετά την ανακάλυψη δεκάδων πτωμάτων αμάχων στην πόλη Μπούτσα, στα περίχωρα του Κιέβου, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη της σφαγής στην Μπούτσα, η Λιθουανία ανακοίνωσε την απέλαση του ρώσου πρεσβευτή στο Βίλνιους , απαντώντας στην στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας «κατά της κυρίαρχης Ουκρανίας και στις φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις».

Την ίδια ημέρα, η Γερμανία έκανε γνωστό ότι απελαύνει αυξημένο αριθμό ρώσων διπλωμάτων στο Βερολίνο, σύμφωνα με την γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 40.

Αυτοί οι υπάλληλοι της πρεσβείας της Ρωσίας συνιστούν «απειλή για εκείνους και εκείνες που αναζητούν προστασία στην χώρα μας», είπε. Η Γερμανία έχει υποδεχθεί περί τις 300.000 ουκρανούς πρόσφυγες, που διέφυγαν τον πόλεμο στην χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice