OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρέσβης της Κίνας: Η Ελλάδα πύλη μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης

Τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ευρύτερα ως «πύλης» και «γέφυρας» μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, ανέδειξε ο πρεσβευτής της Κίνας στη χώρα μας Σιάο Τζουντσένγκ σε συνέντευξη Τύπου στην κινεζική πρεσβεία με αφορμή την 50ή επέτειο των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

«Η Ελλάδα είναι μια σημαντική δύναμη για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας των περιοχών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, επισήμανε πως «η Ελλάδα, ως κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, παίζει το ρόλο της γέφυρας για τον διάλογο μεταξύ των πολιτισμών» και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει γίνει η πύλη της συνεργασίας μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης.

Παράλληλα, ο Κινέζος πρέσβης κατέστησε σαφές ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές, καθώς και ότι η κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εξυπηρετεί το συμφέρον κανενός μέρους.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο Σιάο Τζουντσένγκ εστίασε στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας και τις συνόψισε σε τέσσερις φράσεις-κλειδιά, με έμφαση στην αμοιβαιότητα: «αμοιβαία φιλική εμπιστοσύνη», «αμοιβαία μάθηση μεταξύ των πολιτισμών», «αμοιβαία επωφελής συνεργασία» και «αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών».

Με φόντο το λογότυπο για την 50ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, ο Σιάο Τζουντσένγκ είπε ότι σχεδιάστηκε από κοινού από τις δύο πλευρές, ότι αποτελείται από τον αριθμό «50» και περιέχει τα χρώματα των εθνικών σημαιών των δύο χωρών, καθώς και πολιτιστικά σύμβολα της Κίνας και της Ελλάδας, και καταδεικνύει ότι ο ένας αρχαίος πολιτισμός μαθαίνει από τον άλλο. «Αυτός ο συνδυασμός συμβολίζει τη στενή και ώριμη φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας και επίσης παραπέμπει στη μακρά ιστορία των δύο αρχαίων πολιτισμών και στη βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών» σημείωσε ο Κινέζος πρέσβης.

 

Σχετικά Άρθρα

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice