OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σλοβενία: Πέντε νεκροί και έξι τραυματίες μετά από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

Τραγωδία σημειώθηκε στη Σλοβενία, όταν από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν έξι εργάτες, εκ των οποίων ο ένας πολύ σοβαρά, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και η διεύθυνση της βιομηχανίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του ομίλου Melamin, στο κέντρο της πόλης Κοτσέβιε, που απέχει 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.

«Μια δεξαμενή εξερράγη» τη στιγμή που εκφορτώνονταν χημικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, ανέφερε ο αρχηγός της πυροσβεστικής Λέον Μπέχιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αρχικά, η πυροσβεστική έκανε λόγο για «πολλούς αγνοουμένους».

«Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν» είπε ο διευθυντής του εργοστασίου, Σρέκο Στέφανιτς. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που «δεν είχαν καμία πιθανότητα επιβίωσης», πρόσθεσε, εμφανώς σοκαρισμένος.

Ο Στέφανιτς διευκρίνισε ότι τα θύματα είναι ένας εργάτης του εργοστασίου και τέσσερις εξωτερικοί συνεργάτες. Δύο από τους τραυματίες, που φέρουν σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στη Λιουμπλιάνα. Ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο Στέφανιτς, ο οποίος απέδωσε την τραγωδία σε «ανθρώπινο λάθος», ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επειδή η έρευνα των Αρχών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Σχετικά Άρθρα

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice

Έξι νεκροί στο νότιο Λίβανο από Ισραηλινή επιδρομή

otavoice