OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, οπότε και αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο σχεδιασμός για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς είναι η Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος είναι διότι η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει ημέρα Κυριακή, η ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα μετατεθεί για την επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε πως από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» έχει τονίσει η υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice