OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προειδοποίηση Πούτιν για την αντεπίθεση της Ουκρανίας: «Θα δούμε πως θα τελειώσει»

Επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για πρώτη φορά δημοσίως στον πόλεμο από τότε που η Ουκρανία άρχισε την αντεπίθεση, και παραδέχτηκε εμμέσως στην προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία δεν βιάζεται να τελειώσει η σύρραξη.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι έστειλε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο για να το αποτρέψει ακριβώς την πρόθεση της Δύσης να κατακερματίσει τη Ρωσία. Η Ρωσία απαντά με αυτοσυγκράτηση στις ουκρανικές «τρομοκρατικές επιθέσεις και τα χτυπήματα σε υποδομές», είπε ο Πούτιν, σχολιάζοντας την αντεπίθεση που έχουν εξαπολύσει οι Ουκρανοί τις τελευταίες μέρες και την ανακατάληψη εδαφών από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Η απάντησή μας θα δοθεί, αν δεν καταλάβουν ότι τέτοιες μέθοδοι είναι απαράδεκτες. Στην πραγματικότητα, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις μεθόδους της τρομοκρατίας. Το βλέπουμε αυτό στις δολοφονίες αξιωματούχων στα απελευθερωμένα εδάφη. Το βλέπουμε αυτό ακόμη και στις απόπειρες πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις , αν όχι στις ίδιες τις εγκαταστάσεις, τότε γύρω από τις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις, τα πυρηνικά εργοστάσια… Για να μην αναφέρω το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια. Πιο πρόσφατα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μερικά ευαίσθητα πλήγματα, που ήταν προειδοποιητικά. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να εξελίσσεται με αυτόν τον τρόπο, τότε η απάντηση θα είναι πιο σοβαρή» πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ο αρχικός στόχος δεν υπόκειται σε διαφοροποιήσεις. «Οι επιχειρησιακές αποφάσεις λαμβάνονται στην πορεία, ο κύριος στόχος είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς, η επιθετική επιχείρηση εκεί δεν σταματά, αλλά δεν βιαζόμαστε, θα δούμε πώς θα τελειώσει (η αντεπίθεση της Ουκρανίας)», είπε και και πρόσθεσε ότι σταδιακά η χώρα του θέτει υπό τον έλεγχό της την ουκρανική επικράτεια.

Για την ενεργειακή κρίση

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, αρνήθηκε ότι η Ρωσία έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτή την κρίση και δήλωσε ότι εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν περισσότερο φυσικό αέριο, θα πρέπει να ζητήσουν από την Ουκρανία να ανοίξει του αγωγούς φυσικού αερίου και η Δύση θα πρέπει να άρει τις κυρώσεις που εμποδίζουν το άνοιγμα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Ευρώπη έχει “εν μέρει” μόνο απομακρύνει τις κυρώσεις που σύμφωνα με τη Μόσχα μπλοκάρουν τη δυνατότητά της να πουλήσει και να στείλει λιπάσματα σε όλο τον κόσμο. Από τη μια είπε πως η Ρωσία καλωσόρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χαλαρώσει κάποιες κυρώσεις στην υλικοτεχνική υποστήριξη των ρωσικών εξαγωγών, αλλάαπό την άλλη κατηγόρησε την ΕΕ ότι ενεργεί “εγωιστικά” αίροντας τις κυρώσεις μόνο για τα μέλη της.
“Μόνο εκείνοι μπορούν να αγοράσουν τα λιπάσματά μας. Αλλά τι γίνεται με τον αναπτυσσόμενο κόσμο και τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου”, είπε ο Πούτιν στους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής.

Σχετικά Άρθρα

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice