OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Φρένο» στον Ερντογάν και στα σχέδιά του για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

«Φρένο» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ βάζουν Τσεχία και Κομισιόν, καθώς η στάση της όλο αυτό το διάστημα και οι απαιτήσεις Ερντογάν να “εμφανιστεί” ως σούπερ σταρ” στη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας, έφεραν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να κάνει ηγετική εμφάνιση και να κεφαλαιοποιήσει τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει στο θέμα της Ουκρανίας, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα….ενώ αποκορύφωμα η στιγμή που επιχείρησε να “στήσει” το δικό του σόου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Μακρόν ήταν ο πρώτος που απηήυθυνε συστάσεις στον Ερντογάν, ενώ ακολούθησαν κι άλλες αντιδράσεις.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, «στράφι» πήγαν τα σχέδια του Ερντογάν για να «ξεπαγώσει» η συζήτηση για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό, Πετρ Φιάλα, και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου έθεσε το θέμα. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα.

Επιπλέον, η τσεχική προεδρία της ΕΕ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη με την αποστολή της Άγκυρας την οποία ο Ερντογάν ήθελε πολυπληθή. Αυτό, ωστόσο, ήταν εκτός κανόνων και παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε για το ζήτημα ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε να έχει τη… συνήθη κουστωδία του. Μάλιστα, μεταδόθηκε η πληροφορία πως ο Τούρκος πρέσβης στην Τσεχία πριν από τη Σύνοδο εκβίασε ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα, τότε δεν θα έδινε το «παρών» ο ίδιος ο Ερντογάν!

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice