OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κακοκαιρία «EVA»: Δείτε Live την πορεία

Με έντονα φαινόμενα έκανε την εμφάνισή της σε αρκετές περιοχές της Αττικής η κακοκαιρία «EVA», λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ήταν λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, που άρχισε να βρέχει καταρρακτωδών σχεδόν σε όλη την Αθήνα, αλλά και στο σύνολο του νομού, με συνοδεία τόσο αστραπών όσο και βροντών.

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα και τη Νίκαια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δύσκολη ημέρα θα είναι η Κυριακής για το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση το Σάββατο μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Πετρούτσο, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των περιοχών που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Η κακοκαιρία «EVA» βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου και σταδιακά επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας με κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά, τη μεγάλη ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων, τη μεγάλη συχνότητα των κεραυνών και τους ισχυρούς ανέμους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων, όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαγεωργίου.

Επιπλέον, όπως είπε, μήνυμα του 112 στάλθηκε σήμερα προς τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου ενώ χθες εκδόθηκαν δύο προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας καθώς και Μεσσηνίας, με ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων. Ακόμη, τόνισε ότι ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουν από την ΕΜΥ θα αποσταλούν κι άλλα μηνύματα του 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρών.

«Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Ιδιαίτερα τονίζουμε:

– Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

– Μην διασχίζετε για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει πεζή ή με όχημα, για κανέναν απολύτως λόγο», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice