OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κύπρος: Συμπληρώνονται 39 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τριάντα εννέα χρόνια από την ημέρα που η Τουρκία και η τότε τουρκοκυπριακή ηγεσία προχώρησαν στην παράνομη ενέργεια να ανακηρύξουν σε «κράτος» τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ένα «κράτος» που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα, παρά μόνο από την Τουρκία.

Η διεθνής κοινότητα, όχι μόνο δεν αναγνώρισε το ψευδοκράτος, αλλά με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασε και χαρακτήρισε την ανακήρυξη, ως νομικά άκυρη, καλώντας όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά της.

Με τα ψηφίσματα 541 και 550, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «καταδικάζει την απόπειρα απόσχισης τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί την ενέργεια αυτή νομικά άκυρη και ζητά την ανάκλησή της. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να σέβονται την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice

Το ρόβερ της NASA ανίχνευσε πιθανώς αρχαία μικροβιακή ζωή στον Άρη

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

otavoice

Φιλιππίνες: Διαρρέει βιομηχανικό καύσιμο από το βυθισμένο πετρελαιοφόρο

otavoice

Παρίσι 2024: Προκρίθηκε ο Στέφανιος Ντούσκος στα προημιτελικά του σκιφ

otavoice