OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λουκασένκο: Προτείνει εκεχειρία στην Ουκρανία και προειδοποιεί για «πυρηνική κλιμάκωση»

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, πρόεδρος της Λευκορωσίας, δορυφόρου της Μόσχας, κάλεσε σήμερα σε «εκεχειρία» στην Ουκρανία και σε έναρξη συνομιλιών «άνευ όρων» ανάμεσα στην Μόσχα και το Κίεβο, προβλέποντας, σε αντίθετη περίπτωση, «κλιμάκωση» και βλέποντας στον ορίζοντα «πυρηνικές πυρκαγιές».

«Πρέπει να σταματήσουμε τώρα, πριν ξεκινήσει η κλιμάκωση. Παίρνω το ρίσκο να προτείνω κατάπαυση των εχθροπραξιών», είπε ο Λουκασένκο κατά την διάρκεια ομιλίας του προς το έθνος. «Είναι εφικτό – και πρέπει – να διευθετηθούν όλα τα εδαφικά ζητήματα, τα θέματα ανοικοδόμησης, ασφαλείας και άλλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άνευ όρων», είπε.

«Καταλαβαίνετε και ξέρετε όλοι ότι δεν υπάρχει παρά μία λύση: οι διαπραγματεύσεις! Διαπραγματεύσεις άνευ όρων», είπε.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και μοναδικός σύμμαχος της Μόσχας στην Ευρώπη, δήλωσε επίσης ότι «η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία κινδυνεύει να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο».

«Εξ αιτίας των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους, έχει εξαπολυθεί ολοκληρωτικός πόλεμος» στην Ουκρανία. «Πυρηνικές πυρκαγιές εμφανίζονται στον ορίζοντα».

Τονίζοντας ότι «το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στην Ρωσία» και ότι η Ουκρανία είναι «πλημμυρισμένη με δυτικά όπλα», ο Λουκασένκο «ανησυχεί» για μία προσεχή «κλιμάκωση» με πολλούς νεκρούς.

Ο Λουκασένκο απηύθυνε επίσης προειδοποίηση προς την Ουκρανία να μην εξαπολύσει αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων εισβολής λέοντας ότι αυτό θα καθιστούσε αδύνατες τις διαπραγματεύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Ελπίδες και εμπόδια για μια συμφωνία

otavoice

Ουκρανία: Πλήρης έλεγχος της πόλης Σούντζα – Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ

otavoice

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice

H πρόβλεψη των ισραηλινών για την επικείμενη ημερομηνία επίθεσης της Χεζμπολάχ

otavoice

Ανησυχία ΠΟΥ για την κρίσιμη έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας

otavoice