OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαθήματα στους ελεγκτές ντόπινγκ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

«Μην αφήνετε τον αθλητή μόνο του, μέχρι να έχετε τα δείγματα»… Ο εκπαιδευτής αντιντόπινγκ, Ρισάρ Ντρισκόλ, εξηγεί σε περίπου τριάντα μαθητευόμενους ελεγκτές που παρακολουθούν σχετικά σεμινάρια, προκειμένου να ενισχύσουν το εργατικό δυναμικό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν το 2024 στο Παρίσι.

Στα τραπέζια, υπάρχουν φιάλες, μπουκάλια με χυμό μήλου -σαν το χρώμα ούρων-, μικρά χάρτινα κουτιά, πλαστικές σακούλες ή ό,τι χρειάζεται για να γίνει ένας έλεγχος. Εξέχουσα θέση μεταξύ αυτού του υλικού, κατέχει και το ειδικό Εγχειρίδιο Αξιωματικού Ελέγχου Ντόπινγκ.

Αυτοί οι 33 μαθητευόμενοι, ανταποκρίθηκαν σε μια αγγελία της Διεθνούς Υπηρεσίας Δοκιμών (ITA) που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του προγράμματος αντιντόπινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του ατόμου, είναι η άσκηση ιατρικού ή παραϊατρικού επαγγέλματος ή να είναι αξιωματούχος της αστυνομίας και φυσικά, να χειρίζεται καλά, την αγγλική γλώσσα.

Συνολικά, θα υπάρχουν περίπου 300 ελεγκτές ή «δειγματολήπτες», οι οποίοι θα ελέγχουν τους αθλητές κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, συνοδευόμενοι από 600 «συνοδούς» για να τους βοηθήσουν στα καθήκοντά τους. Η Γαλλική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (AFLD) θα παράσχει αρκετές δεκάδες ελεγκτές, ενώ άλλοι θα προέρχονται από γειτονικές χώρες.

Το Σάββατο 22 Απριλίου, στον πρώτο όροφο της έδρας της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, στο Σεν Ντενί, οι μαθητευόμενοι ελεγκτές εξασκούνται σε ζευγάρια.

Η Σαλομέ Λαμπέρτ, νοσοκόμα αναισθησιολόγος, 32 ετών, από την Λιλ, «αγαπά τον αθλητισμό». Και όπως τονίζει, αυτός, είναι ένας τρόπος συμμετοχής «σε κάτι μεγάλο όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Συνεργάζεται με μια τεχνικό της PMA από το Παρίσι, την 43χρονη, Οντρεϊ Σασπορτάς, επίσης υποστηρίκτρια ενός «καθαρού αθλητισμού» και «λάτρη των σπορ».

Η μία έχει τον ρόλο της αθλήτριας και η άλλη του ελεγκτή, που περιγράφει ακριβώς στην αθλήτρια τι πρέπει να κάνει, γιατί ο αθλητής είναι αυτός που χειρίζεται όλο τον εξοπλισμό. «Ανοίξτε το μπουκάλι, γεμίστε το, κλείστε το, βάλτε το στο χαρτόκουτο, βάλτε το κουτί στην πλαστική σακούλα, σφραγίστε την πλαστική σακούλα».

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η τηλεμαχία στο ABC για τις προεδρικές εκλογές είχε 57,5 εκατ. τηλεθεατές

otavoice

Μπάιντεν, Τραμπ και Χάρις συναντήθηκαν για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

otavoice

Ερντογάν: Κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία

otavoice

Κίεβο: Προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν και Λάμι

otavoice

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer

otavoice

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Πλατανιά – Εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία

otavoice