OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Απαγορεύει στις ομάδες της τη συμμετοχή σε αγώνες με Ρώσους, Λευκορώσους

Το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει σε όλες τις επίσημες αντιπροσωπείες των εθνικών αθλητικών ομάδων να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους συμμετέχουν αθλητές από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

Η απόφαση, η οποία επικρίθηκε από ορισμένους Ουκρανούς αθλητές, έρχεται αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) προκρίνει την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, υπό ουδέτερη σημαία, κάτι που εξόργισε το Κίεβο

Σε συνέντευξή του στην «Kyiv Independent», ο Ουκρανός υπουργός Αθλητισμού Βαντίμ Γκουτσάιτ είπε ότι 262 αθλητές και προπονητές έχουν ήδη σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Ο πόλεμος, τώρα στους 14 μήνες του, έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες, ισοπεδώνει πόλεις και έχει ξεριζώσει εκατομμύρια.

Η Ουκρανία είχε προειδοποιήσει προηγουμένως τις αθλητικές της ομοσπονδίες ότι θα τους αφαιρούσε το καθεστώς των κυβερνητικών οργάνων εάν οι αθλητές τους αγωνιστούν στη διεθνή σκηνή με Ρώσους και Λευκορώσους.

Το διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αθλητισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Ματβίι Μπίντιι.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η τηλεμαχία στο ABC για τις προεδρικές εκλογές είχε 57,5 εκατ. τηλεθεατές

otavoice

Μπάιντεν, Τραμπ και Χάρις συναντήθηκαν για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

otavoice

Ερντογάν: Κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία

otavoice

Κίεβο: Προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν και Λάμι

otavoice

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer

otavoice

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Πλατανιά – Εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία

otavoice