OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τελειώνει η περίοδος χάριτος για την Μελόνι

Ο μήνας του μέλιτος των Ιταλών με την κυβέρνηση Μελόνι τελειώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η La Repubblica και με όσα αναφέρει ο Θεόδωρος Αγγελάκης – Συγγελάκης για την DW.

Ο μήνας του μέλιτος των Ιταλών με την κυβέρνηση Μελόνι τελειώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η La Repubblica και με όσα αναφέρει ο Θεόδωρος Αγγελάκης – Συγγελάκης για την DW.

Σε ορισμένα θέματα οι πολίτες εγκρίνουν την δράση της δεξιάς συμμαχίας που κυβερνά την χώρα αλλά σε αρκετά άλλα, όχι. Σύμφωνα με στοιχεία δημοσκοπικής έρευνας που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica, οι Ιταλοί που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την  πρωθυπουργό τους μέσα σε ένα μήνα μειώθηκαν από το 46%, στο 42%. Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν εγκρίνει την δράση της κυβέρνησης.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, οι Ιταλοί δεν συμφωνούν με τους χειρισμούς της δεξιάς κυβέρνησης. Προηγείται με 48% η άποψη ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η ειδική ανθρωπιστική προστασία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν στέρηση βασικών δικαιωμάτων τους.

Απορρίπτονται γενικότερα ακραίες θέσεις και προσεγγίσεις. Όπως, για παράδειγμα, η πρόταση νόμου, που έγινε από μέλος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, η οποία ζητά να τιμωρούνται και με χρηματικό πρόστιμο όσοι χρησιμοποιούν ξένες λέξεις και εκφράσεις

Αντιθέτως οι πολίτες με ποσοστό 56% δηλώνουν ότι είναι σωστό να αλλάξουν τα κριτήρια για την πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας, έτσι ώστε να συνδέεται με μια πραγματική προσπάθεια που να έχει ως στόχο την κατάρτιση και την εύρεση εργασίας.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η τηλεμαχία στο ABC για τις προεδρικές εκλογές είχε 57,5 εκατ. τηλεθεατές

otavoice

Μπάιντεν, Τραμπ και Χάρις συναντήθηκαν για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

otavoice

Ερντογάν: Κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία

otavoice

Κίεβο: Προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν και Λάμι

otavoice

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer

otavoice

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Πλατανιά – Εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία

otavoice