OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ποια ονόματα «κλειδώνουν» για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει ξεκινήσει η ονοματολογία για το ποιοι θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρέσβης, Βασίλης Κασκαρέλης.

Το υπουργείο Άμυνας θεωρείται πιθανό να αναλάβει ο  πρέσβης ε.τ, Δημήτριος Παρασκευόπουλος, που είναι έμπειρος σε θέματα διπλωματίας και το διάστημα 2015-2019 διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο τέως και επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός εν αποστρατεία, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Το πρόσωπο στο οποίο φέρεται να έχει προταθεί η θέση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας, είναι η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Το κρίσιμο λόγω της αντιπυρικής περιόδου υπουργείο Πολιτικής Προστασίας φαίνεται ότι θα αναλάβει ο πτέραρχος, Ευάγγελος Τουρνάς.

Στο υπουργείο Παιδείας «ακούγεται» το όνομα του καθηγητή Ιατρικής και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστου Κίττα, ο οποίος και το 2012 είχε διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Σχετικά Άρθρα

Μπλίνκεν: Nέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την παραλαβή ιρανικών πυραύλων από τη Ρωσία

otavoice

Στο 3% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

otavoice

Άνδρας απειλεί να πέσει από τον 6ο όροφο κτiρίου, λέει πως κρατά φιάλη προπανίου

otavoice

Παραιτήθηκε η Βούλα Κεχαγιά από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν αύριο στα θρανία – “Πληγή” οι συγχωνεύσεις

otavoice

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

otavoice