OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τρομοκρατία στη Χειμάρα – Σφοδρές αντιδράσεις για τη σύλληψη Μπελέρη

Ακραία πρόκληση με την σύλληψη του Έλληνα υποψήφιου δημάρχου

Κλίμα τρομοκρατίας από το καθεστώς Ράμα, ενόψι των δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Χειροπέδες στον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη πέρασαν αστυνομικοί στην Αλβανία το βράδυ της Πέμπτης, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει η υποψηφιότητα του αφού είναι το ακλόνητο φαβορί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, himara.gr αστυνομικοί συνέλαβαν «χωρίς αιτία» τον Μπελέρη.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Ομόνοιας – Χειμάρρας συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του όταν εμφανίζονται αστυνομικοί, οι οποίοι του περνούν χειροπέδες. Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

Ο Μπελέρης οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της αστυνομίας στην Αυλώνα.

Αλβανικά μέσα ανέφεραν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων.

Με απίστευτο θράσος ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα συνεχίζει να προκαλεί, χαρακτηρίζοντας σε δηλώσεις του τη σύλληψη του Μπελέρη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη». Κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

Είχε προηγηθεί συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση, πριν από την σύλληψη Μπελέρη, στην οποία ένα μεγάλο μέρος είχε αφιερώσει εναντίον του Έλληνα υποψήφιου δήμαρχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twiitter ανέφερε ότι ενημέρωσε την πρόεδρο της Κομισιόν για τη σύλληψη βάσει ανυπόστατων κατηγοριών. «Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

 

Την σοβαρή ανησυχία του για τη σύλληψη του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας και υποψήφιου Δημάρχου, Φρέντυ Μπελέρυ, εξέφρασε νωρίτερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση αντίδραση από την κυβέρνηση με αποφασιστικά βήματα σε επίπεδο ΕΕ και ΟΑΣΕ.

Δένδιας: “Σκάνδαλο η σύλληψή του”

«Η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται σήμερα στη Στοκχόλμη, αναφερόμενος στη συλλήψη του Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, υποψηφίου δημάρχου στη Χειμάρρας της Αλβανίας, μαζί με ακόμη έναν Έλληνα.

«Ενημέρωσα γι’ αυτό ήδη τον ύπατο εκπρόσωπο, τον κύριο Μπορέλ, και τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών ως ασκούντων την προεδρία. Η ελληνική κυβέρνηση θα το παρακολουθήσει εξαιρετικά στενά», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

«Αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές είναι ένα απόλυτο σκάνδαλο», επανέλαβε.

Οι κινήσεις της πρέσβη της Ελλάδας 

Στο αστυνομικό τμήμα Αυλώνας μεταβαίνει η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, η Ελληνίδα πρέσβης είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Ακόμη, η πρέσβης ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

Αλβανία: «Ο Ράμα τον κυνηγάει γιατί έχουν ανέβει τα ποσοστά του»

«Στημένη» χαρακτήρισε τη σύλληψη του ομογενούς υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ο πρόεδρος του κόμματος «Ομόνοια»,  Γεώργιος Τζομάκας, ο οποίος μίλησε στο enikos.gr.

«Τις τελευταίες ημέρες ο Ράμα έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά του Μπελέρη γιατί βλέπει ότι έχει προβάδισμα στην Χειμάρρα και θέλει να καλύψει  αυτή τη διαφορά με αυτούς τους τρόπους. Χθες το βράδυ έστειλε την Ασφάλεια και τον συνέλαβαν μαζί με δύο συνεργάτες του με το πρόσχημα ότι εξαγοράζει ψήφους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζομάκας.

«Αυτό το κάνει ο Ράμα. Τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα», συνέχισε στις δηλώσεις του στο enikos.gr.

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice